Du er her: Hjem Ordførerens side

Ordfører Fred Flakstad

Hei, alle Torsken innbyggere

DEL:
Nå står julen og snart et nytt år for døren i de mange hjem.
Etter en nydelig høst med strålende høstvær har vi nå noen førjulsdager preget av uvanlig kaldt, men allikevel flott vær.
Håper flest mulig har mulighet til å nyte noen ekstra fridager og kunne være sammen med familien å feire en gledelig og fredfull jul. Noen av dere må også arbeide i jule og nyttårshelgene, men vil kanskje også ha noen fridager som kan tilbringes sammen med familie og venner.
For noen av våre innbyggere vil også julen være preget av ensomhet, med sine kjære langt unna.

 

Her i Torsken kommune har det vært et travelt og spennende år med mange utfordringer og oppgaver. Jeg syns det er gledelig og endelig kunne fortelle at ”Torsken pakken” er vedtatt og at Gryllefjord Havn vil bli startet opp i løpet av januar/februar 2010. I tilligg til dette er det gjennomført omfattende mudringsarbeid i havna på Flakstadvåg og på Grunnfarnes. Kommunen har også fått avklaringer vedr. bredbåndsutbygging i kommunen, og kan orienter om at det til neste år vil kunne bli etablert FTTH (fiber to the home). Dette vil kunne gi bredbånd av svært god kvalitet til alle våre bygder, også Sifjord og Grunnfarnes. Kommune har også for første gang på lenge hatt vekst på fiske fartøy siden. Oppdrettsnæringen i kommunen kan også skilte med 3 ny konsesjoner. Vi kan være stolt av et aktivt næringsliv som bidrar til arbeidsplasser og inntekter til felles goder.

 Takket være politisk enighet og samarbeid har man sammen tatt noen valg som har gjort at vi har lyktes på flere områder som bl.a. nevnt ovenfor. Godt politisk og administrativt samarbeid er en av nøklene til å lyktes, men vi ønsker også å lytte til våre innbyggere og de tilbakemeldinger som Dere har gitt i de myldringsmøtene som ble avviklet nå i høst. Kommunen har allerede fått på plass etterspurte tiltak. Sammen skal vi bidra til at Torsken kommune fortsatt skal være en god kommune å bo i for alle våre innbyggere.

Jeg vil ønske Dere alle en riktig god jul og et godt nytt år. En særskilt hilsen til Dere som må arbeide i jula, og til alle våre eldre på sykehjemmene. Og til all den flotte ungdommen vi har rundt om i bygdene. Hilser også spesielt til alle kommunalt ansatte og våre politikere, som har gjort en solid innsats for kommunen i 2009.

Håper alle også tenker litt på julens budskap og sender noen gode tanker til dem som kanskje ikke har det så bra.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR

Hilsen Fred Ove