Du er her: Hjem Ordførerens side

Hilsen fra ordføreren.

Hei, alle sammen

DEL:
Ja, nå nærmer det seg et nytt år seg med stormskritt.
Ute preges været av mildvær, mørke og uvær. Håper selv om vi ikke til nå har fått snø, at alle lar julestemningen synke inn over seg og kan nyte jule- og nyttårs helgene i ro og fred.

Som nyvalgt ordfører har jeg nå rukket og fått kjent på ordførerrollen i noen mnd.
Det har vært noen hektiske og travle dager, men det har vært både inspirerende og motiverende å få jobbe med de utfordringer kommunen står overfor.

Blant de største utfordringene som merkes best, kommer en ikke utenom folketallsutviklingen, og kommuneøkonomien. Selv om folketallet nå på slutten av året faktisk har økt litt er dette en konstant utfordring. Når det gjelder kommuneøkonomien har vi også her utfordringer, men vi har fått vedtatt et budsjett for 2008 i driftsmessig balanse. Vi gjenomgår omstillinger både i administrasjon og ute på virksomhetene kontinuerlig. Mange av tiltakene er tøffe, men nødvendige grep for å Torsken Kommune på rett kjøl.

Tross harde prioriteringer og tiltak vil jeg som ordfører rose administrasjon, virksomhetslederne og alle ansatte for det arbeidet som gjøres ute i organisasjon Torsken Kommune. Uten innsatsen fra disse medhjelperne har omstillinger og tiltak ikke vært mulig og gjennomføre.

Jeg er viss på at vi skal klare å komme oss over denne kneika som kommunen er inne i, det vil ta noen år, men dette skal vi klare. Håper innbyggerne i kommunen har forståelse for at dette er et omfattende arbeid som vil ta tid.

Det er også gledelig å kunne meddele innbyggerne i Torsken at det nå rett før jul er inngått avtale med telenor om utbygging av bredbånd i hele Torsken kommune, Fra Gryllefjord i nord, til Flakstadvåg i sør. Dette er en sak vi har arbeidet lenge med, men nå vil alle hustander få tilbud om bredbånd ADSL2+. Det vil komme nærmere informasjon om dette i folder som skal sendes ut til alle husstandene i kommune. En gladnyhet vi er stolte av å kunne presentere.

Som ordfører er jeg også avhengig av tilbakemeldinger og informasjon fra Dere, kommunens innbyggere for å kunne løse aktuelle oppgaver i lokalsamfunnet. Dette være seg både positive og negative signaler.

Vil med dette takke alle innbyggerne og alle næringsdrivende i kommunen for det årets som snart ebber ut, og ønske Dere alle en riktig


God Jul
Og
Godt nytt år

Ordføreren